Trafikverket meddelar att E4-bron över Kalix älv i centrala Kalix är avstängd och trafikanter hänvisas till andra vägar. Här informerar vi om nuläget.

Uppdatering 17.10

Uppdatering, måndag 07.45

Gångväg över isen

Kalix kommun har ordnat en gångväg över Kalix älv, mellan Kalix Golf och Strandängarna (gångvägen märks ut under dagen). Parkeringsmöjligheter finns på båda sidor. Observera att det just nu är lite flödvatten på västra sidan intill strandkanten.

Informationsmöte för allmänheten

Med anledning av avstängningen av Kalixbron så anordnar Trafikverket och Kalix kommun ett informationsmöte för allmänheten, idag måndag 3 februari klockan 19.00 i kommunhuset.

  • Trafikverket berättar om aktuellt läge och det finns möjlighet att ställa frågor.
  • Kalix kommun finns på plats för att berätta hur detta påverkar kommunens invånare.

Mötet kommer att direktsändas på kalix.se och även här kommer det att finnas möjlighet att ställa frågor.

Du ser sändningen live via Kalix kommuns playkanal.

Uppdatering, lördag 20.15

E4-bron är avstängd och detta påverkar Lokaltrafikens linje 3 och 6 mot Grytnäs och Nyborg samt kvällsturen Linje 4. Detta gäller från måndag den 3/2:

Uppdatering 16.50

Från och med måndag den 3 februari kommer en tillfällig linje X att trafikera Grytnäs och Nyborg, på grund av att E4-bron är avstängd. Denna buss ersätter linje 3 och 6.
Kvällslinje 4 kör turen som avgår klockan 19.00 från busstationen med viss justering. Länkar till tidtabeller finns på lokaltrafikens sidor. www.kalix.se/lokaltrafiken

Uppdatering 14.03

Trafiklots dirigerar trafiken i Gammelgården.

Uppdatering 11.00

Alla skolelever oavsett om de har skolkort eller inte får tills vidare åka fritt med länstrafikens Linje 301 och 309.

Uppdatering 10.45

Det blir ingen isväg för gångtrafikanter i dag, eftersom vädret är så dåligt att vägen snöar igen på kort tid. Prognosen säger att isvägen färdigställs under helgen.

Uppdateringar, 31/1, 09.45:

  • En isväg för gångtrafikanter är på gång. Tanken är att vägen ska gå mellan Strandängarna och parkeringen vid golfbanan. Parkeringarna skottas upp av kommunen, så att man kan lämna bil på bägge sidor av Kalixälven.
  • Skolbussar har samma avgångstider som vanligt. Däremot kommer bussresan att ta längre tid, med försenade skolbarn som följd. Alla lärare är införstådda med detta.
  • Lokaltrafikens linje 6 mot Nyborg kommer att gå från måndag, en provisorisk busstidtabell tas fram under dagen.
  • Kommunen och Trafikverket diskuterar under dagen olika åtgärder för att göra Gammelgårdsvägen säkrare. För er egen säkerhet ber vi er i nuläget att inte gå längs vägen.

Trafikverkets trafikmeddelanden för Norrbotten hittar du här

Uppdatering 16.48

Enligt Sara Lindström, Trafikverket är E4-bron över Kalix älv i centrala Kalix avstängd (både för fordon och gående) troligtvis till slutet av nästa vecka.

E4-bron avstängd – detta gäller för skolbussar och lokaltrafik ikväll och imorgon (torsdag och fredag)

Lokaltrafikens linje 6 mot Nyborg är inställd till och med imorgon, fredag den 31 januari.

På fredag morgon, den 31 januari, avgår skolbussarna vanlig tid. Alla elever, även de utan busskort som i vanliga fall inte har skolskjuts, får åka med skolbussarna under fredagen. Det är Länstrafikens linjer 301 och 309 och deras hållplatser som gäller.