Sök

Raoul Wallenbergs dag

Den 27 augusti är Raoul Wallenbergs dag. Denna dag kan vi reflektera kring vårt allas personliga ansvar för att bidra till en medmänsklig värld. För att uppmärksamma dagen har Kalix bibliotek en liten bokutställning med böcker om Raoul Wallenberg, och även böcker om mänskliga rättigheter och demokrati i allmänhet.

Den ondska Raoul Wallenberg bekämpade under Förintelsen får aldrig återupprepas. Agera alltid mot orättvisor och stå upp för dina medmänniskor.

Vill stärka ungas civilkurage

Allas lika rätt är något vi måste försvara och stå upp för, varje dag. Genom att stärka ungas civilkurage och engagemang för mänskliga rättigheter arbetar Raoul Wallenberg Academy långsiktigt för att säkra en trygg och medmänsklig framtid. Raoul Wallenberg är en förebild som stod upp för mänskliga rättigheter och är ett exempel på den goda kraft som fanns då och även finns idag.

“Varje människa kan göra skillnad.”
- Nina Lagergren, Raoul Wallenbergs syster och medgrundare av Raoul Wallenberg Academy.

I en allt skakigare värld blir våra handlingar allt viktigare. För att agera med civilkurage krävs ett medmänskligt engagemang och mycket träning. Raoul Wallenberg Academy arbetar utifrån övertygelsen att civilkurage – liksom vilken annan muskel som helst – går att träna.

Relaterade nyheter

Romernas nationaldag den 8 april

2019-04-08 - Romernas nationaldag firas den 8 april varje år till minne av den första romska kongressen som ägde rum i London 1971.

Läs mer