Den 20 mars besöker Kronprinsessan Victoria Kalix och då bjuds det på barnaktiviteter, mat och dryck, musik, konst och mycket mer. Alla som vill är också välkomna att åka skidor på Kalixälven tillsammans med Kronprinsessan Victoria.

Länsstyrelsen i Norrbotten har bjudit in Kronprinsessan Victoria att göra sin 17:e landskapsvandring i Norrbotten och Kalix. Anledningen till att man valt just Kalix är ortens profil som friluftskommun, med utmärkelserna som Årets friluftskommun i Norrbotten och nummer två i landet.

Vid besöket i Kalix sker landskapsvandringen på skidor. Alla som vill är välkomna att åka med Kronprinsessan Victoria längs skidspåret på Kalixälvens frusna vatten. Start på isen nedanför Filipsborg klockan 11.00 och från Strandängarna klockan 13.00.

Massor av aktiviteter för både barn och vuxna

Skidåkningen längs spåret på Kalixälven står förstås i fokus men det bjuds också på en hel rad aktiviteter på Strandängarna och vid Vassholmen. Ur programmet:

  • Från 8.00: Elever från Furuhedsskolans estetiska program skapar isskulpturer.
  • Från 11.00: Fritidsbanken finns på plats vid Strandängsbadet och lånar ut skidor, skridskor, pulkor med mera till barn.
  • 11.00–13.30: Draghund i Norr bjuder på kortare slädhundsturer för barn.
  • 11.45–13.15: Kalix Hockey och Kalix Bandy finns på plats och visar upp sin verksamhet.
  • 12.00: Barnens Vasalopp startar. Skidlopp för barn upp till 7 år. Alla deltagare får medalj, saft och varmkorv.
  • 13.30–14.30: På Vassholmen bjuder Kalix Naturbruksgymnasium på något att äta och dricka. Kronprinsessan Victoria bjuds också hon på mat och dryck på Vassholmen.

Vi publicerar mer information löpande.