Mycket har hunnit hända under 2017, här sammanfattar vi det gångna året med ett axplock an kommunens nyheter.

Fiberoffensiv i Kalix - Kalix kommun och IP-Only tecknade i februari en avsiktsförklaring om att tillsammans lägga grunden för det nya digitala samhället. Innan 2019 är slut kommer 90 till 95 procent av befolkningen att ha fått erbjudande om fiberanslutning. I och med det är man mest troligt en av få kommuner som kommer att lyckas uppnå regeringens mål om 90 procent till år 2020.

Rekordresultat för Kalix kommun

Årets friluftskommun i Norrbotten och två i landet

Mest boyta för pengarna - En sammanställning från bostadssökartjänsten Booli visar i var du får mest boyta för dina pengar. Kalix kommun ligger på sjunde plats i landet, medan Stockholm - inte otippat - är dyrast.

Ny evenemangskalender lanserad

Nu satsas det på lekparker i kommunen

Sommarfesten i Kalix - Premiären av den nya satsningen Sommarfesten i Kalix blev en succé. Hemvändarfesten, En kväll för Kalix, fullspäckad med artister med koppling till Kalix, så som Baskery, Thobbe Englund och Katarina Fallholm, barnsuccén Babblarna, framträdanden av Måns Zelmerlöw med flera, tivoli, barnaktiviteter och mycket mer. Boka in nästa års Sommarfest redan idag – Sommarfesten i Kalix 2018, 14-22 juli.

Kalix lilla trästad växer upp

Kalix kommun bygger flerfamiljshus

Banbrytande satsning på Parasport - Kalix har som första kommun tecknat ett treårigt avtal med Parasport Norrbotten och Special Olympics Sverige.

Jämställda idrottsföreningar i Kalix

Positiva siffror för Kalix

Operasångare blir residenskonstnär i Kalix

Finland 100 år firades i Kalix

En kärleksförklaring till Kalix - Och vi avslutar med den musikfilm som Kalix kommun gjort i samarbete med Camilla Håkansson och Björn Nagander som en kärleksförklaring till Kalix.