Ingemar Harila, avdelningschef för Tyréns i Östra Norrbotten och verkställande direktör Ulrika Francke uppvaktas här med blommor av Kalix kommunalråd Ellinor Söderlund (S).
Ingemar Harila, avdelningschef för Tyréns i Östra Norrbotten och verkställande direktör Ulrika Francke uppvaktas här med blommor av Kalix kommunalråd Ellinor Söderlund (S).

Tyréns har idag sex anställda i Kalix, men i och med att konsultföretaget nu flyttat in i större lokaler kan det på sikt dubbla antalet anställda.

Torsdag den 14 januari invigdes Tyren's nya kontorslokal gemensamt av företagets vd Ulrika Francke samt Kalix respektive Haparandas kommunalråd.
Tyréns jobbar med att skapa lösningar inom stadsbyggnad och infrastruktur för en hållbar samhällsutveckling. Den digitala tekniken gör det möjligt för medarbetarna i  Kalix att jobba med projekt - inte bara i Östra Norrbotten - utan över hela Sverige.
– Det spelar inte så stor roll var man sitter längre. Vi umgås över nätet, och vi jobbar över nätet. Det har fungerat urbra, säger Tyréns verkställande direktör Ulrika Francke som flugit upp för invigningen.

Kan dubbla personalstyrkan

Ingemar Harila, avdelningschef för Tyréns i Östra Norrbotten förklarar att företaget letade efter nya lokaler ett bra tag innan den ombyggda lokalen i före detta Teknikens Hus blev tillgänglig.
– I vårt gamla kontor satt vi sex personer i tre små rum, och vi har letat lämpligare lokaler ett tag. Det var nära att vi flyttat till Haparanda i två små kontor, men nu har vi ett stort kontor där vi kan dubbla antalet medarbetare. Vi har tolv platser, och tanken är att vi ska kunna fylla upp det.
Företrädesvis är det nya ingenjörsjobb som kan bli aktuella, och Ingemar Harila är övertygad om att kompetensen går att hitta i länet.
– Det finns mycket duktigt folk i Kalix och Östra Norrbotten, men få jobb av den här digniteten. Jag tror det här är oerhört bra för våra ungdomar som läser på universitet och kan flytta hem.