Foto: Cre8Photo.se
Foto: Cre8Photo.se

Det började som en önskan från Furuhedsskolans byggprogram och nu, nästan tre år senare, står Villa Havet redo för försäljning.

Det kom en förfrågan från Furuhedsskolans byggprogram om att få bygga ett hus på riktigt. Kalix kommun köpte därför en tomt på Skärgårdsudden i Kalix-Nyborg och dåvarande stadsarkitekt Tage Isaksson ritade Villa Havet. Höstterminen 2014 startade byggprojektet där elever från Bygg-, El- och VVS-programmen på Furuhedsskolan under snart tre år arbetat med att färdigställa ett modernt bostadshus av högsta klass.

– Att bygget har fått ta tid, att allt har fått torka ordentligt och sätta sig på plats, gör att vi får en hög kvalitet på slutprodukten, säger Torbjörn Hedlund, projektledare på Samhällsbyggnadsförvaltningen.

Att Villa Havet dessutom ligger alldeles vid stranden i ett lugnt område med både badstrand och båthamn gör detta till ett riktigt drömboende som nu alltså är till salu. Inför försäljningen har huset inretts med möbler och inredning från Royal möbler, Ditt, Kalix Flora och Handplockat.

Är du sugen på att få veta mer om Villa Havet?

Kom på Öppet hus på Skärgårdsudden söndag den 16 juli. Då finns projektledare Torbjörn Hedlund på plats för att berätta om projektet och Villa Havet och HusmanHagberg finns på plats för frågor om själva försäljningen.

Läs mer om Skärgårdsudden på skargardsudden.com

Villa Havet är till salu via HusmanHagberg