Lördag den 5 mars anslöt sig 50 personer till barnvagnsmarschen i Kalix. Kalixbor med barn i olika åldrar deltog, och här fanns också många nyanlända familjer och flyktingfamiljer från Syrien. Så här berättar arrangörerna.

Promenaden med eller utan barnvagn gick runt Kalix centrum, avslutades på Folkets Hus. 
Där fick barn och vuxna ta del av svenska traditionella sång- och rörelselekar med trubadur Bernt Selberg. Smina från studieförbundet vuxenskolan var dagen till ära utklädd till clown, och erbjöd ansiktsmålning till den som ville. Många barn provade på att vara lejon, tiger för en dag. 
Fika fanns att köpa och den uppskattade fiskdammen var populär hos alla barn. 
Dagen avslutades med lotteridragning med fina priser som skänkts av olika verksamheter. 
Alla deltagande familjer lämnade dagen med ett stort leende på läpparna och ett stort "Tack" till oss arrangörer som anordnat denna familjeaktivitets dag.

Vi arrangörer känner oss än en gång nöjda med ett väl genomfört arrangemang där syftet med själva barnvagns marschen fått ett så stort gehör, där vi tillsammans bidragit till att i den stora massan uppmärksammat den stora dödligheten för kvinnor i andra länder i samband med graviditet och förlossning. 
Denna barnvagnsmarsch sker på flera platser i Sverige just denna dag  -  Kalix kan känna sig stolt, vi är en av dessa platser.

I samverkan mellan; 
Lena Gählman, Familjecentralen
Sandra Eriksson, Kalix för Alla
Gunilla Lindbäck, Studieförbundet Vuxenskolan