Kjell Morin får ta emot pris som Kalixambassadör från Britt-Inger Nordström.
Kjell Morin får ta emot pris som Kalixambassadör från Britt-Inger Nordström.

Alla har fått nominera de personer som gör gott för och är bra ambassadörer för Kalix – under Sommarfesten korades så sju nya Kalixambassadörer. Och Kalixambassadörerna är...

Assi IF dam

I mitten av oktober avgjordes kvalspelet till spel i Elitettan 2017 och Assi IF tog en plats efter en oavgjord och en vunnen match mot Bollstanäs SK. Assi IF, Sveriges nordligaste damelitlag, skriver fotbollshistoria. De tog Sverige med storm och hade full pott efter sju omgångar – nu, efter 14 omgångar och serieuppehåll, är de femma i tabellen. Intresset för damfotboll i Kalix är stort och Assi IF leder publikligan i Elitettan med ett snitt på 431 personer per match.

Lennart Vikström

Lennart är en eldsjäl i Assi IF och har länge varit ordförande för klubben. Han är engagerad i hela verksamheten, från knattelag till seniorer. Lennart tvekar aldrig att ställa upp när och där det behövs och han brinner för sin förening. Dessutom har han funnits med som arrangör för BD-open i 33 år och turneringen har blivit lite av hans skötebarn. Lennart jobbade även med Kalas Kalix, föregångaren till Sommarfesten, i många år.

Lena Gählman

Lena är en eldsjäl som gör det omöjliga möjligt. Med en aldrig sinande entusiasm bidrar hon till att skapa samvaro, trygghet och en plats dit alla är välkomna. Utan hennes arbete vore Kalix inte lika attraktivt för de som är framtiden – barnen!

Ulf Sandström

Ulf  har satt Kalix kommun på kartan bland alla bluesdiggare och går också under smeknamnet Mr. Blues, ett smeknamn som han verkligen lever upp till. Det var Ulf som kom med grundidén till Flakasand Rock & Blues Festival och har i över 20 års tid varit den stora drivkraften bakom detta evenemang som tar rock och blues ända ut till Kalix bush. Flakasand Rock & Blues Festival lockar kulturanhängare, inte bara från länet och landet utan också från andra länder, till Kalix. Ryktet om festivalen sprids från den ena bluesdiggaren till den andra genom den omtalade upplevelsen av enastående musik i en enastående miljö.

Kjell Morin

Kjell är både en Kalixambassadör och en kulturinspiratör. Det finns nog ingen inom Kalix kommun som både roat och oroat kalixborna lika länge och outtröttligt som Kjell. Han har arbetat länge både med och för kulturlivet i Kalix kommun.

Eivor Bryngelsson

Eivor har jobbat med i stort sett allt inom kommunikation, information, journalistik och varumärkesbygge. Hon har arbetat på NSD, Kalix Folkhögskola, Kalix kommun, länets varumärkesprojekt Attraktiv Region och Norrbottens Läns Landsting. Eivor har alltid stått för en positiv marknadsföring av Kalix kommun, trots att hon själv inte är född här.

Anton Lundholm

En ung företagare som sedan barnsben funnits i en kreativ företagarmiljö, skolats in i företagandets villkor och möjligheter tidigt och fått ta, och tagit, mer och mer ansvar för familjeföretaget. Anton är teknikintresserad och tillväxtorienterad och har också ärvt den värdefulla egenskapen att hela tiden ifrågasätta och söka modernare och därmed lönsammare produktionsmetoder. Ett resultat av detta är att hans företag anses vara branschledande idag.